Aybik'in Kupta Sakızlı Muhallebi Tarifi

Görmemişin misafiri olmuş gitmiş sakızlı muhallebi yapmış.  E ne yapayım? Çalışan kadının evine misafir kırk yılda bir gelir. Misafiri az bulunca, her gelene sofralar kurulur, en şık servisler çıkar, vazoda çiçekler konur amaaa yine en hafif tatlıdan yapılır :)))

Damla sakızlı hafif bir muhallebi için hazırım sanırken o da ne? Evde damla sakızı yok. E olmasa ne olur? Bakkalda falım sakız da mı yok? Alırsın bakkaldan 2 tane falım sakız yaparsın sakızlı muhallebi. Hem de iki renkli muhallebi :)

Benim tarifim cidden hafif çünkü ne yumurta sarısı var ne de tereyağı.. bunlar olmadan da inanın çok lezzetli muhallebi yapabilirsiniz. O zaman buyrun tarife.


Malzemeler:
*Çilek marmeladı ( çilek reçeli de olur)
*2 adet falım sakız
*1 lt yağsız süt
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı buğday nişastası
*6 yemek kaşığı esmer şeker
*2 yemek kaşığı un


Tecereye süt, un, nişasta ve şeker konur. Tel karıştırıcı ile iyice karıştırmak önemli bu noktada. Topaklanmasını önlememiz lazım. Tencerenin altı açılır, karışım yoğunlaşmaya ve fokurmaya başlayınca sakızlar ve vanilya ilave edilir, tel karıştırıcı ile 2-3 kez karıştırılır. Ocağın altı kapatılır ve karışım bir kaba alınır. El blendırı ile 3 dk çırpıldıktan sonra; dibine marmelat konan kuplara boşaltılır. Süslemek ve hafif tatlı konseptine uyması amaçlı nane yaprağı ile süsledim ;)

İşte size yine kolay, yine pratik ve yine cidden hafif bir tatlı!! Görsel sunumu da cabası!

Herkese Afiyet!!!
Kisses & Love,
Aybik






Yorumlar

Popüler Yayınlar