Aybik'in Kabak Kayığı: Fırında Kıymalı Kabak

Yaz geldi kabaklar güzelleşti. İşten eve dönüş yolunda manavın tezgahından resmen bana göz kırptılar. Aldım dolaba koydum. Aklımın bir köşesinde kabaklar var.

Bugün öğlen saatlerine doğru canım pide çekti. Haydaa ne pidesi bu sıcakta. Üstelik hamurlu! Üstelik ağır! Üstelik yakınlarda ne gidip yiyebileceğim ne de sipariş verebeileceğim bir yer var. Ama kabaklarım var. O halde pide harcını yapar kabaklara doldururum. Fırında pişiririm.

O halde haydi başlayalım :)))


Malzemeler:
* 4 kabak
*250 gr az yağlı kıyma
*1 adet soğan
*3 baş sarımsak
*3 adet domates
*domates salçası
* tuz, larabiber, kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Kabaklar tırtıklı bıçakla soyulur, ikiye kesilir, kabakların çekirdekli kısmı alınır, kabaklarımız kayık şekline gelir. sıcak suda 5-7 dk haşlanır. Diğer yandan tavaya 3 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı konur, soğanlar sotelenir, kıyma ilave edilir, biraz çevrilir üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası eklenir, 2 dk çevrilir, dopranmış domatesler eklenir. En son tuz, karabiber ve kırmızı pul biberler konur. Ocağın altı açılır, kaynamaya başlayınca, ocağın altı en kısığa getirilir, tavanın üzeri kapatılır ve domatesler suyunu çekene kadar yaklaşık 15 dk pişirilir. Kabak kayıkları borcama dizilir, pişen harç kaşık yardımıyla kayıkların içerisine doldurulur, bir kasede 1 tatlı kaşığı domates salçası ve sıcak su çatalla karıştırılıp kabakların üzerine dökülür. 200 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dkda pişirilir.

**Kabakları haşladığımız için oldukça hafif bir ana öğün yemeğimiz oldu.
** "Bu kadar light takılmak beni bozar arkadaş" derseniz, kayık kaline getirilen kabakları 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice bulayıp, öncesinde fırında 10 dk pişirebilirsiniz.

Herkese Afiet!
Kisses & Love,
Aybik




Yorumlar

Popüler Yayınlar