PENNE ARRABIATA TARİFİ ( Nam-ı değer Domatesli Makarna )
"Makarna deyince akan sular durur" diyenlerdenim. Zaafım var evet. Özzellikle de anneannemin Marmaris'in kıpkırmızı taze domatesleri ve taze otları ile yaptığı kendine has domates soslu makarnasına.. Zaman geçti, biz büyüdük, 3 aylık yaz tatilleri yerini yıllık izinlere bıraktı, evlendik ve aile kurduk.. Şimdi; anneannemin lezzetini yaratamasam da bir türlü, tarifini devam ettirmek bize düştü.
Anneannem ne penne bilir ne de arrabiata sos.. Farkında olmadan bir İtalyan yemeği çıkartır mutfağından :) Fazla uzatmıyorum hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler : 2 KİŞİKLİKTİR
* Makarna ( penne olur, cimcik olur, spagetti olur, yassı spagetti olur)
*3 adet domates ( mevsiminde olursa büyük tarla domateslerini tercih edin)
*sarımsak - 2 baş
*taze fesleğen
*biber ( İtalyan usülünde yok ancak isteğe bağlı kullanabilirsiniz)
*kırmızı pul biber
*hakiki sızma zeytinyağı
*tuz ve değirmen karabiber
*parmesan peyniri ( anneannem Allah ne verdiyse lor, keçi peyniri, tulum peynir koyardı :))
** Kepekli veya tam buğday makarna kullanırsanız harika bir diyet menü elde etmiş olursunuz.
Hazırlanışı:
*Makarnalar aldante haşlanır. Suyuna biraz yağ koyarsak yapışmalarını önlenimiş oluruz. Önemli bir nokta da makarnaları haşladıktan sonra soğuk suya tutmayın. Haşlama suyunu dökmeyin, sosu hazırlarken suyun birazını kullanacağız ;)
*Makarnalar haşlanırken; ısınan tavamıza sızma zeytinyağını koyalım. Doğradığımız sarımsakları ilave edelim. Sarımsakların kokusu çıkınca rendelediğimiz domatesleri ilave edelim. ** ( tarifi biberle yapacak olanlar domateslerden önce biberleri ilave etmeli bir kaç dakika çevirdikten sonra domatestler ilave edilmeli). Domatesleri bir kaç dakika çevirelim ve makarnanın suyundan 1 yemek kaşığı kadar ilave edelim. Sos pişmeye yakın kırmızı pul biber, tuz eklenir. Ocağın altı kapatılmadan önce doğranmış taze fesleğen yaprakları ilave edilip bir kez daha çevrilir. Fesleğen yaprakları diri kalmalı.
Haşlanan makarnalar sosa ilave edilir. Tabağa servis ederken parmesan peynir ve arzu edilirse değirmen karabiber eklenir.
Ellerin dert görmesin anneannem.
Herkese afiet,
Kisses & Love,
Aybik
Anneannem ne penne bilir ne de arrabiata sos.. Farkında olmadan bir İtalyan yemeği çıkartır mutfağından :) Fazla uzatmıyorum hemen tarife geçiyorum.
Malzemeler : 2 KİŞİKLİKTİR
* Makarna ( penne olur, cimcik olur, spagetti olur, yassı spagetti olur)
*3 adet domates ( mevsiminde olursa büyük tarla domateslerini tercih edin)
*sarımsak - 2 baş
*taze fesleğen
*biber ( İtalyan usülünde yok ancak isteğe bağlı kullanabilirsiniz)
*kırmızı pul biber
*hakiki sızma zeytinyağı
*tuz ve değirmen karabiber
*parmesan peyniri ( anneannem Allah ne verdiyse lor, keçi peyniri, tulum peynir koyardı :))
** Kepekli veya tam buğday makarna kullanırsanız harika bir diyet menü elde etmiş olursunuz.
Hazırlanışı:
*Makarnalar aldante haşlanır. Suyuna biraz yağ koyarsak yapışmalarını önlenimiş oluruz. Önemli bir nokta da makarnaları haşladıktan sonra soğuk suya tutmayın. Haşlama suyunu dökmeyin, sosu hazırlarken suyun birazını kullanacağız ;)
*Makarnalar haşlanırken; ısınan tavamıza sızma zeytinyağını koyalım. Doğradığımız sarımsakları ilave edelim. Sarımsakların kokusu çıkınca rendelediğimiz domatesleri ilave edelim. ** ( tarifi biberle yapacak olanlar domateslerden önce biberleri ilave etmeli bir kaç dakika çevirdikten sonra domatestler ilave edilmeli). Domatesleri bir kaç dakika çevirelim ve makarnanın suyundan 1 yemek kaşığı kadar ilave edelim. Sos pişmeye yakın kırmızı pul biber, tuz eklenir. Ocağın altı kapatılmadan önce doğranmış taze fesleğen yaprakları ilave edilip bir kez daha çevrilir. Fesleğen yaprakları diri kalmalı.
Haşlanan makarnalar sosa ilave edilir. Tabağa servis ederken parmesan peynir ve arzu edilirse değirmen karabiber eklenir.
Ellerin dert görmesin anneannem.
Herkese afiet,
Kisses & Love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder