Aybik'in Kolay Bamya Yemeği
Önce Malzemeler:
Yarım kilo bamya
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 orta boy domates
150 gr kıyma
zeytinyağı, tuz, karabiber, arzu edilirse kuru reyhan ya da kuru fesleğen.
** fesleğen ve reyhanı mevsimde alıp kurutuyorum sebze yemeklerine, makarna soslarına çok yakışıyorlar.
Hazırlanışı:
İlk aşama: Soğan zeytintağında kavrulur, rengi şeffaflaşınca doğranan sarımsak eklenir, hemen arkasından kıyma eklenir kavrulur ** kıymasız yapanlar bu aşamayı atlasınlar. Salça eklenir 1-2 dk kavrulur.
İkinci aşama: Başları kesilen bamyalar eklenir, 2-3 dk çevrilir. doğranan ( ya da rendelenen) domates ilave edilir. Bamyaların üzerini azıcık geçecek kadar sıcak su konur. Tuz, karabiber, reyhan eklenir.
üçüncü aşama: Ocağın altı açılır, 1-2 dk içinde yemeğiniz fokurdayacak. Fokurdamaya başlayınca ocağı en kısığa getirin, tencerenin kapağını kapatın. Bamyalar yumuşayınca yemeğiniz hazır demektir. Yanında yogurt yemeği ihmal etmeyin!!
Herkese Afiyet
Kisses & Love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder