Şekersiz Armut Tatlısı
Ayva Tatlısı da diyet olur muymus demeyin, bir deneyin. Beyaz şeker insanoğlunun işlediği ve ürettiği bir ürün değil mi? Evet öyle. O halde bunun doğalı da olmalı. Şeker yerine kullanabileceğimiz birden çok doğal ürün mevcut. Bu tarif için ben pekmez kullandım. Bal da tercih edilebilir, ancak o zaman yapılış aşaması ve pişirme tekniği değişecektir. Bu tarif özelinde pekmez kullanmalısınız.
Gelelim Malzemelere:
2 su bardağı su + 1 su bardağı pekmez
3 karanfil
1cubuk tarcın
4 adet armut
Armutların kabuklarını soyalım, tencerede dik durmları için altlarını düz keselim, çekirdekli kısımlarını alalım. 1 su bardağı su, 1 su bardağı pekmez, 3 karanfil ve 1 tarcını tencereye ekleyelim ve armutları oturtalım. Ocağın altını harlı açalım, kaynamaya başlayınca kısalım.Armutlara zarar vermeden ara ara çevirelim. armutlar rengini alında bir tabaga alalım. Ocağın altını tekrar açalım, pekmezli karışım sos haline gelinceğe değin pişirelim ve ayırdığımız armutların üzerine dökelim.
1 top vanilyalı dondurma ile lezzetine lezzet katabilirsiniz.
Herkese Afiyettt,
Kisses & Love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder