Kahveli Bitter Çikolatalı Mini Pastalar

Bu tarifte ortaya çıkan sonuç tamamen benim uydurmasyonum diyebilirim :)
Labne peynirli kekin orjinali kavrulmuş cevizli ve reçelli idi. Ben fındık kullandım ve daha sade bir kek yaptım. Aradığım da bildiğimiz sünger gibi bir kekten ziyade cheesecake kıvamında bir kek idi. Sadeleştirmem gerekiyordu kekimi çünkü üzerini kahveli bitter çikolatalı bir krema ile kaplayacağımdan kekin lezzeti kahve ve çikolatayı bastırmasın istedim. Fındık da on numara yakıştı çikolataya. hani Süper mi süper bir mini pasta oldu. O halde başlayalım. Buyrun tarife!!

Labne peynirli mini kek için malzemeler:
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
*2/3 su bardağı pudra şekeri
*3 yumurta beyazı + 3 yumurta sarısı
*150 gr labne peynir
*6 yemek kaşığı un
*1 su bardağına yakın iri çekilmiş fındık
Hazırlanışı:
yağ ve şekeri iyice çırpın. Labne peyniri ekleyip az daha çırpın. Un, 3 yumurta sarısı ve fındıkları ekleyip karıştırın. Ayrı ve nemli olmayan temiz bir kapta 3 yumurta akını mikserle köpük olana kadar çırpın. İçerisine bir miktar pudra şekeri ekleyip çırpmaya devam edin. Çırpma kabını ters çevirdiğinizde yumurta akları dökülmeyecek kıvamda olmalı. Bu kıvama geldiğinde olmuş demektir. Bu köpük kabartma tozu görevini görecek. Yumurta beyazından yaptığınız köpükleri unlu karşımı ilave edin. Bu esnada karıştırmayı dikkatli yapmamız gerekiyor. Spatula yardımı ile köpükleri fazla söndürmeden, aşağıdan yukarı hareketler ile hamura yedirin. 26 cmlik yağlanmış kelepçeli kalıba dökün ve önceden ısıtılmış
Ben 26 cmlik kelepçeli kek kalıbı kullandım. Çok kabarmış bir kek çıkmayacak ortaya. Hatta sünger gibi de olmayacak klasik kekler gibi. Zaten istediğimiz de öyle bir kek değil. Daha cheesecake kıvamında bir kek çıkacak ortaya. Çıkan keki yuvarlak kesme aparatları ile halkalar halinde kestim ( siz de çok büyük olmayan bir çorba kasesi kullanarak yuvarlaklar elde edebilirsiniz) toplamda 4 orta boy, 2 küçük boy yuvarlak kek çıktı. Eğer varsa 10cmlik kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
Kahveli Bitter çikolatalı krema için malzemeler:
*170 gr bitter cikolata ( kuvertür ) * kuvertür bulamayanlar süpermarketlerden kakao oranı %60 olan bitter çikolatalar kullanabilirler.
* 150 ml çırpılmış krema - yakşalık 2/3 su bardağı
1/2 tatlı kaşığı toz granül kahve
Hazırlanışı:
*küçük bir tencereye çikolataları, kahveyi ve kremayı alalım ve kısık ateşte eriyinceye kadar devam karıştıralım.
Son hamleler:
*Krema ile kaplayacağımız mini kekleri altına aleminyum folyo yerleştirdiğimiz tel ızgaraya alalım ( üzerine sıvayacağımız krema aşağı akacak, temiz çalışmak önemli ;) ).
*Benim 6 adet mini kekim var. 2şer 2 şer üst üste koydum. Böylelikle 2 katlı 3 adet mini pastam oldu. Hazırladığım kremayı önce keklerin arasına, sonra da üzerlerine sürdüm.
*Üzerlerini ise rendelediğim beyaz çikolayalar ile süsledim. süsleme kısmı tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.
Herkese Afiyet,
Kisses & Love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder