Chocolate Swiss Roll (Çikolatalı Rulo Pasta)



Görüntüsü çok afilli ama yapımı oldukça basit. Yapım aşamları doğru takip edildiğinde ortaya mükemmel ve lezzetli bir sonuç çıkıyor.

pandispanya hamurunu yaptıktan sonra arasına süreceğiniz malzeme seçimi de tamamen size kalmış aslında.. Çilek marmeladı sürüp, üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Benim bugünkü tercihim çikolatadan yana. Bitter çikolatalı güzel bir ganaj hazırladım, hem arasına hem de üzerine sürdüm.

Malzemeler:
Pandispanya için: ** yaklaşık 20x30 cmlik dikdörtgen kek ya da fırın kalıbı
*120 gr un
*1 paket kabartma tozu
*1paket şekerli vanilin
*50 gr tereyağı (oda sıcaklığında) + kalıbı yağlamak için az bir miktar daha
*75gr tozşeker
*çok az tuz ( bir çimdik kadar)
*3 küçük ya da 2 büyük yumurta

Çikolatalı Ganaj için
*200 ml krema
*200 gr bitter çikolata ( parçalara bölünmüş)

Yapılışı:
Pandispanya: Oda sıcaklığındaki tereyağ ile toz şeker mikser ile kabarana kadar çırpılır. Yumurtalar teker teker ilave edilir. Ayrı bir kapta elenmiş ve iyice karıştırılmış un, vanilya, kabartma tozu ve tuz, yumurtalı karışıma ilave edilir ve az daha çırpılır. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş ( yağlı kağıdın üzerini de yağlayın) fırın kalıbına dökülür ve spotula yardımı ile yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dk pişirilir. Parmağınızı bastırdığınızda sünger gibi kek yeniden eski haline dönmeli.

Ganaj: kremayı bir kaba koyun ve ocağa alın. Isınınca küçük parçalara böldüğünüz çikolataları ilave edin ve homojen bir hale gelene değin karıştırın. Ocaktan alın ve belli bir ısıya düşene kadar karıştırmaya devam edin.

Tezgahın üzerine yağlı kağıt serin ve üzerine toz şeker serpiştirin. Sıcak pandispanyayı toz şekerin üzerine koyun ve bir bez ile üzerini kapatın. Yaklaşık 5 dk sonra üstteki yağlı kağıdı çıkarın. Çikolatalı ganajı üzerine sürün ve alttaki yağlı kağıt yardımı ile rulo yapın. Bir süre o şekilde bekletin ki rulo şeklini alabilsin. En son isteğe bağlı olarak rulo pastanın üzerini de hazırladığınız ganaj ile kaplayabilirsiniz. Daha az çikolatalı sevenler sadece pudra şekeri serpiştirebilirler. Ben ilave olarak verevine kestiğim muz dilimleri ile süsledim pastamı.

Herkese Afiet
Kisses & Love,
Aybik


Yorumlar

Popüler Yayınlar