Limonlu Makarna Tarifi






Biz limonlu makarnaya karı koca bayılıyoruz.. Kendinden aromalı makarnalar artık büyük marketlerde ya da gurme marketlerde kolay bulunur hale gelse de; annemizin Positano'dan getirdiği kendinden limonlu yerel makarnaları görünce gözlerimiz parladı :) Açıkcası bu tarif için limonu makarnaya ihtiyaç yok zira sosunu limonlu hazırlıyoruz, ancak çift limon aromasına da asla
hayır diyemem :)

Gelelim tarife: **2 kişilik
Malzemeler:
*Yarım paket makarna - tercihen limon aromalı olanlarından
*200 ml krema * marketlerde satılan küçük kremalar halihazırda 200 ml'dir.
*2 limon kabuğu rendesi
*1yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
*Arzu edenler için 1 küçük kase haşlanmış bezelye
*parmesan peyniri
*kuru fesleğen, çekilmiş tane karabiber, tuz.

Hazırlanışı:
Makarnalar aldante haşlanır. Haşlama sonrası aslaaaaaa soğuk suyun altına tutulmaz!!
Sos tavası ısıtılır, tereyağ ve zeytinyağı ilave edilir, limon kabuğu rendesi yağda çevrilir. Krema ilave edilir, krema pişmeye yakın fesleğen, tuz ve karabiber ilave edilir.
Tabaklara servis edildikten sonra parmesan peynir konur ve afiyetle yenir.

Kisses & Love,
Aybik




Yorumlar

Popüler Yayınlar