Mermer Kek Tarifi
Annenin çocukken okuldan geldiğinde yaptığı mermer kekten olacak sanıyorsan fena halde yanılıyorsun :) Aslında klasik bir pandispanya hamurundan yapılıyor bu kek. Biraz değişiklik yaparak hamuru ikiye ayırıyoruz ve bir yarısına kakao karıştırarak beyaz hamura sonradan ilave ediyoruz.
Haydi başlayalım.
Malzemeler: ** Baton kek kalıbı
*170 gr tereyağı - oda sıcaklığında - ve biraz da kalıbı yağlamak için
*170 gr tozşeker
*3 yumurta
*1 paket şekerli vanilin / tercihen 1 çay kaşığı vanilya özütü
*1 paket kabartma tozu
*toz kakao
Hazırlanışı:
Baton kek kalıbı yağlanır ve yağlı kağıt serilir. Fırın 180 dereceye ayarlanır.
Öncelikle kuru malzemeler hazırlanır. Un, vanilya ve kabartma tozu ayrı bir kaba elenir.
Diğer tarafta oda sıcaklığındaki tereyağı ve şeker 2dk kadar mikserde çırpılır. 3 adet yumurta teker teker aralarda yaklaşık 1 dk olacak şekilde ilave edilir ve çırpılır.
Kuru malzemeler iki seferde yumurtalı harca ilave edilir ve spatula yardımı ile karıştırılır.
Hazırlanan hamur iki eşit parçaya bölünür ve bir yarısı kakao ile iyice karıştırılır.
Kek kalıbının altına önce beyaz hamur dökülür. Ardından kakaolu hamur üzerine ilave edilir ve bıçak yardımı ile hamurun içinde döndürülerek mermer görünümü elde edilir.
önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dk pişirilir.
Herkese Afiyet,
Kisses & Love,
Aybik ;)
Yorumlar
Yorum Gönder