SICAK ŞARAP TARİFİ
Kış geldi mi, hele de 31 Aralık yaklaştı mı sıcak şarabı kaynatmaya başlarım. Tüm eve mutfaktan missss gibi tarçın, karanfil, zencefil kokuları yayılır. Zaten kış gelince tüm tatlı ve içecek reçetelerine en çok tarçın, zencefil ve karanfil üçlüsünü koyuyorum. En basitinden bir ıhmalur kaynatırken; ya da en basit kek tarifine.. Yılbaşı ruhuna da bir o kadar yakışıyor.
Sıcak şaraba gelirsek; yapımı çok çok çok kolay. Malzemeler çok temel ve masrafsız. İster yeni yıl akşamı; isterseniz gündüz / akşam gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz bir reçete. Tabii sunumu da bir o kadar önemli. Kadehlerle ikram yapabilirsiniz, yanında 7 Aralık tarihli tarifteki yılbaşı kurabiyelerim ile (http://aybiks.blogspot.com.tr/2014/12/ylbas-kurabiyesi-tarifi-ylbas-hediye.html. İsterseniz küçük cam bardaklarda servis edebilirsiniz şık tepsilerde bardakların içine çubuk tarçın koyarak. Tarif kolay, zahmetsiz ve aromatik, sunum ise sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmış.
Malzemeler:
* 1 şişe kırmızı şarap ( şarabın kötü ve ucuz olması ortaya çıkacak sonucun daha iyi olması için şart! Sakın ha kaliteli şaraplarınızı kullanmayın! :)) )
*1 lt vişne suyu ( marketlerde satılan kutu vişne sularını kullanabilirsiniz, bu sayede ekstra şeker koymuyoruz)
*2-3 adet çubuk tarçın
*10 adet karanfil
* max 3-4 adet kuru kök zencefil
*2 -3 adet elma
* 1 adet büyük portakal veya 2 adet küçük portakal
***Malum ısındıkça alkol uçaxak, sıcak şarabı alkollu tercih edenler en son vodka ekleyebilirler.
Hazırlanışı:
Büyük bir tencereye şarap, vişne suyu, zencefiller ve tarçınlar konur. Elmalar 5-6 ya dilimlenir ilave edilir (kabukları ile beraber, kabuklarını soyarsanız mutlaka onları da tencereye atın). Portakallar kabukları ile beraber elmalar gibi 5-6 ya dilimlenir ve kabuklarına bıçağın sivri ucu ile küçük delikler açılır bu deliklere karanfiller saplanır; kalan karanfiller ile beraber tencereye ilave edilir. Orta ateşte kaynatılır. Kokusu çıkıp, kaynayınca altı kapatılır; süzülür ve servis edilecek karaf / sürahiye konur. Buzdolabında saklayup ikram öncesi tekrar ısıtabilirsiniz.
Mutlu Seneler;
Kisses & Love,
Aybik ;)
Yorumlar
Yorum Gönder