BALLI ÜZÜMLÜ EKMEK


Son günlerde Elif Edes Tapan'ın "Afrodizyak Yemekler: 44 Tabak Aşk" isimli yemek kitabının müptelası oldum. Reçetesi farklı tariflerinden bir kaçını denedim. Ballı üzümlü ekmek tarifi şekersiz, yoğurt, bal ve yumurtanın beyazı ile yapılan oldukça hafif yumuşak hatta nemli dokusu ile beni benden alan bir tarif oldu. Avrupa mutfaklarında "bread" olarak tabir edilen  kek dokusunda bir ekmek adeta. Kahvaltı sofraları içinse alışılmısın dışında bir ikram olacağına şüphe yok.


Malzemeler:
*300 gr un
*1,5 çay kaşığı kabartma tozu
*1/2 çay kaşığı karbonat
*1/2 çay kaşığı tuz
*400 gr yoğurt
*2 yumurta beyazı
*2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
*125 gr bal

Hazırlanışı:
Un, kabartma tozu, karbonat ve tuz bir kapta elenir. Yoğurt ve yumurta beyazları çırpılır ve unlu karışıma eklenir. Bal ve üzüm ilave edilir. Tüm malzeme karıştırıldıktan sonra yağlanmış unlanmış baton kek kalıbına dökülür. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dk pişirilir.

**NOT-** Bu tarifte kürdan testi yapmayın çünkü kekin nemli bir dokusu olduğundan ne kadar pişirirseniz pişirin ıslak dokusunu koruduğundan kürdanınız temiz çıkmayacak ;) kekinizin üstü kızardığında pişmiş demektir.

Herkese Afiyet,
Kisses & Love,
Aybik ;)

Yorumlar

Popüler Yayınlar