Evde Ekmek Yapımı (Basit Ekmek Tarifi)
Malzemeler:
* 4 su bardağı un
*260 ml ılık su
*1 yemek kaşığı bal
*11 gr instant maya
*50 gr eritilmiş tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz.
Hazırlanışı:
Ilık su içerisine balı koyun ve karıştırın. Un ve mayayı karıştırın. Tereyağını eritin. Un&mayalı karışımın içerisine sırasıyla ballı ılık su, tereyağı ve tuz ekleyin güzelce yoğurun ( set üstü mikserin kanca aparatı ile 3-3,5 dk kadar yoğurdum- un biraz az geldi hamur cıvık oldu 1-2 yemek kaşığı daha un ekledim). Bir kağı yağlayın ( mümkünse cam olsun) ve yağladığınız kaba hamuru koyun, üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat mayalandırmaya bırakın. 1 saatin sonunda hamuru kaptan alıp unladığınız tezgaha koyun. elinizle hamurun üzerine pat pat vurarak gazını alın ve zarf gibi katlayın v e yoğurun. Baton kalıbı yağlayın ve hamuru yerleştirin. Üzerini kapatık 30 dk daha üstü kapalı nemlendirin. 30 dk sonunda hamurun üzerine un serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dk kadar pişirin. Ekmeği kalıptan soğuduktan sonra çıkarabilirsiniz.
Afiyetle!
Kisses & Love,
Aybik :)
Yorumlar
Yorum Gönder