Fırında Sebzeli Köfte Tarifi

Üşengeç olduğum günlerde, hele de derindondurucuda önceden topluca hazırladığım köftelerim var ise,;sıkıcı bir akşam yemeği de yapmak istemiyorsam, işte ben bu kolay kebabı yapıyorum. Resimde gördüğünüzü ben yapmadım ancak bu sefer :) Tarif ve sunum benden; uygulama ise evdeki sağ kolum Nilufer'den. O da benim gibi yaptığı hiç bir şeyi yapmış olmak için yapmayanlardan.. Malzemeleri inci gibi itinayla sıralamış yine. Bizim için yaptığı her yemeğe bir çimdik de sevgisinden katar. İftar sofrası için sunuma yardımcılarım yine eski bir gümüş tepsi ve babaannemden gümüş kaşığım..
Tarif için ayrıca köfte tarifi vermeyeceğim. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi; her kadının köfte tarifi de farklılık gösterir. Siz de benim gibi köftelerini toplu yapıp dolaba koyanlardansanız bu tarif tam sizlik. Kendi tarzınıza uygun köftelerinizi rahatlıkla kullanabilirsiniz bu kebap için. Tarifin bir diğer özelliği de kızartma yapılmaksızın bir ön pişirme yapıyor olmamız. Kızartmayı yıllardır ne yaptık ne de yedik bizim mutfakta. Sızma zeytinyağı, tuz ve karabiber ile tatlandırdığımız malzemeleri yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde fırının kızartma ayarında hafifçe pişiriyoruz.

Daha detaylı tarife gelecek olursak;
Malzemeler:
*Patates
*Domates
*Patlıcan
*Köfte
*Sızma Zeytinyağı
*Domates Salçası
*tuz & karabiber.

Patlıcanları halka hakla doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz ki acısı gitsin. Bu arada patatesleri de halka hakla doğrayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz, sıza zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber ile tatlandırıp fırının kızartma ayarında 200 derecede yaklaşık 15 dk kadar önpişirme işlemine tabi tutuyoruz. Patlıcanları da aynı şekilde ancak bu sefer 180 derece yine 15 dk aynı işlemden geçiriyoruz. Fırın kabına sırası ile halka halka kesilmiş patlıcan, patates, domates ve köfteyi diziyoruz. Dizme işlemi bittiğinde sızma zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçasını su ile seyreltip üzerine gezdiriyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerine hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

Herkese Afiyet;
Kisses & Love,
Aybik ;)

Yorumlar

Popüler Yayınlar