Kolay Limonlu Muffin Tarifi
Tereyağı ile yaptığım muffinlerim dün piştiler bugun kahvaltıda servise çıktılar. Bu arada evet sunum yaparken kullandığım el işi örtüm yırtık, çünkü o çok eski ve babaannemin sandığından çıktı. Ben onu yırtık hali ile çok seviyorum. Nazar boncuğumsa olmazsa olmazım Allah kötü gözlerden sakınsın. Elemtere fiş kem gözlere şiş :))
Malzemeler:
* 60 gr tereyağ
*270 gr un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*200 gr toz şeker
*1 adet çırpılmış yumurta
*250 ml süt
*1 limon kabuğu ve suyu
Yapılışı:
*tereyağ küçük bir tencerede eritilir ve soğumaya bırakılır. Bir kapta un, vanilya, kabartma tozu ve tuz elenir, şeker ilave edilir ve kabın ortasına havuz açılır. Bir diğer kapta yumurta hafifçe çırpılır, süt, tereyağ, limon kabuğu ve limon suyu ilave edilir. Yumurtalı karışım yavaş yavaş unlu karışıma aktarılır spatula ile katlayarak karıştırılır. Hamur homojen kıvam aldığında muffin kaplarının 2/3 sine eşit miktarda bölüştürülür. Bu tarifte hamuru fazla karıştırmamak önemli. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında 10-15 dk pişirilir.
Herkese Afiyet;
Kisses & Love,
Aybik ;)
Yorumlar
Yorum Gönder