Şekersiz Baklava Tarifi

Ciddi anlamda EN-FES bir tatlı oldu!!. Pratik, kolay ve hızlı olması da cabası. E bu saatten sonra Gaziantep baklava ustası olmayacağıma göre pek tabii hazır baklava yufkası kullandım ;)
Şık bir misafir sunumundaysa, yanında bir top vanilyalı dondurma ile ikram edebilirsiniz.
Tarife gelirsek;
Malzemeler:
1/2kg lor peynir
250 gr bal
(1 su bardağından 2-3 parmak eksik)
20 adet hazır baklava yufkası
Tereyağ
Yuvarlak fırın kalıbı için 20 adet baklava yufkasını öncelikle yuvarlak şekilde kestim. (20 adet hamuru üst üzte koyup ikiye katlayarak fırın kabınıza hizalayın, bıçak ile yarım ay şekilde kesin, yarım ay şeklinde kestiğiniz hamuru açtığınızda fırın kabınız boyutunda bir bütün ay elde etmişlolacaksınız ;) Altı çıkan yuvarlak kek kalıpları da çok pratik oluyor)
10 kat baklava hamurunU aralarına erittiğim tereyağını sürerek üst üste gelecek şekilde fırın kabına yerleştirdim 10. katın üzerine lor peyniri döşedim. İkinci 10 kat baklava hamurunu da ilk seferki gibi aralara tereyağ sürerek lor peynirin üzerine döşedim. Bıçak yardımı ile karelere böldüm. Önceden ısstığım 180 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirdim. Üzerinin çok kızarmasını istemediğim için daha fazla fırında tutmadım. Fırından çıkardıktan 7-8 dk sonra balı eşit miktarda baklavanın üzerine döktüm. Sonra afiyetle yedim ;)
Sizlere de şimiden afiyet olsun!
kisses & love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder