Şekersiz Muzlu Bebek Pudingi Tarifi

Çocuk yemekleri tuzsuz ve şekersiz olmalı ama lezzetsiz asla! Ki bu elimizde. Bir kere meyve doğal şeker ve içine girdiği her şeye lezzet katmakta. Bazı baharat ve aromaları kullanarak yemeğin lezzetini daha yukarı taşıyabiliriz.

Bugünkü menü için ben vanilya çubuğu ve muz kullandım. Tabii paket toz beyaz vanilyalardan bahsetmiyorum. Vanilya çubuğu içinde olan doğal has tohumlarını ve vanilyanın muzla uyumunu kullanarak  bebeğimin ağzına layık bir puding hazırladım ;)

Malzemeler:
1 adet muz, çatalla ezilmiş.
1/2 vanilya çubuğunun iç taneleri
1/2 lt süt
1/2 su bardağı nişasta
1 yumurta + 2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
tarçın

Hazırlanışı:
Vanilya çubuğu yarısına kadar ortadan ikiye kesilir, içindeki taneleri bıçak yardımı ile alın. Vanilya tanelerini süt ile beraber bir sos tenceresinde scald edin ( sütü kaynama noktasına getirin ancak kaynatmayın, süt tencerenin kenarında minik baloncuklar çıkarıyorsa tamam demektir ). Ayrı bir kapta, nişasta ve yumurtaları tel çırpıçı ile çırpın. tenceredeki sütten azar azar yumurtalı karışıma ekleyin, eklerken topaklanma olmaması için karıştırın. Böylece yumurtalı karışım ile sütün ısısı birbirine yaklaşmış olacak. Yumurtalı ve sütlü karışımı geri kalan sütün içine koyun ve bir taşım kaynatın (Yumurtalı karışımı tek seferde kaynama noktasına gelen süte koysaydık yumurtalar ısıyla beraber pişecek ve kesilme olacaktı). Pişen karışımın içine önce tereyağ sonra ezilmiş muzları ilave edip karıştırın. Kaplara paylaştırın, muz dilimleri ve tarçın ile süsleyin.

Yarasın bebeğinize,
Kisses & Love,
Aybik




Yorumlar

Popüler Yayınlar