ŞEFTALİLİ KEK
Dolapta bozulmaya yüz tutmuş şeftaliler için kullanabileceğimiz en iyi reçete galiba. 1 yumurta ile yapılması, tarçını ve muskatı ile bendeki yeri üst sıralarda. Tereyağ olduğu için de lezzet "bit "tık" yukarı çıkıyor üstelik. İster 20 cm kelepçeli kalıp, ister kare cam borcam, ister yuvarlak bir fırın kabı da pekala işinizi görür.
Tarifin aslı NeoMutfak yazarı Esra Hanım'dan. Kendisi keki elmalı pişirmiş. Benim amacım şeftalileri kurtarmaktı, karşıma bu tarif çıktı tarçın ve muskat da en az elmaya yakıştığı kadar yakışır şeftaliye..
Malzemeler:
* Oda sıcaklığında 85 gr tereyağ
*150 gr şeker + biraz da şeftalilerin üzerine serpmek için.
*1 yumurta
*150 gr süt ( oda sıcaklığında)
*225 gr un
*1/2 çay kaşığı tarçın
*çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
*1 çimdik tuz
*kabartma tozu
*şekerli vanilin
Hazırlanışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt konur ve yanları yağlanır. Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. 1 yumurta ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. ayrı bir kaba un elenir, tuz, tarçın, muskat, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Sütün yarısı ve unlu karıiımın yarısı yumurtalı karışıma eklenir ve çırpılır. Kalan süt ve unlu karışım ilave edilir ve az çırpılır. En son spatula yardımı ile hamur homojen kıvama getirilir. Kek harcı kalıba dökülür. 1 adet şeftali ay şeklinde doğranır. Kabukları üstte gelecek şekilde harcın üzerine yerleştirilir. Fazla batmasına izin vermeyin. Zaten kek kabardıkça aşağıda kalacaklar. Son olarak toz şeker şeftalilerin üzerine serpiştirişir ve fırına verilir. Benim fırınımda 45dk da pişti. . Kürdan testini yapmayı atlamayın lütfen.
Kisses & Love,
Aybiks
Tarifin aslı NeoMutfak yazarı Esra Hanım'dan. Kendisi keki elmalı pişirmiş. Benim amacım şeftalileri kurtarmaktı, karşıma bu tarif çıktı tarçın ve muskat da en az elmaya yakıştığı kadar yakışır şeftaliye..
Malzemeler:
* Oda sıcaklığında 85 gr tereyağ
*150 gr şeker + biraz da şeftalilerin üzerine serpmek için.
*1 yumurta
*150 gr süt ( oda sıcaklığında)
*225 gr un
*1/2 çay kaşığı tarçın
*çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
*1 çimdik tuz
*kabartma tozu
*şekerli vanilin
Hazırlanışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt konur ve yanları yağlanır. Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. 1 yumurta ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. ayrı bir kaba un elenir, tuz, tarçın, muskat, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Sütün yarısı ve unlu karıiımın yarısı yumurtalı karışıma eklenir ve çırpılır. Kalan süt ve unlu karışım ilave edilir ve az çırpılır. En son spatula yardımı ile hamur homojen kıvama getirilir. Kek harcı kalıba dökülür. 1 adet şeftali ay şeklinde doğranır. Kabukları üstte gelecek şekilde harcın üzerine yerleştirilir. Fazla batmasına izin vermeyin. Zaten kek kabardıkça aşağıda kalacaklar. Son olarak toz şeker şeftalilerin üzerine serpiştirişir ve fırına verilir. Benim fırınımda 45dk da pişti. . Kürdan testini yapmayı atlamayın lütfen.
Kisses & Love,
Aybiks
Yorumlar
Yorum Gönder