Ekşi Elmalı Kek Tarifi



"Kırmızı elma koysam olmaz mı?" dediğinizi duyar gibiyim. Üzgünüm ama olmaz. Teoride olur ama pratikte aynı lezzeti vermez. Tarifi aşağı çekmeyin ve bana güvenip ekşi elma ile yapın olur mu?

Bizim evin meşhur 3 tane keki vardır, ilki kakolu limonlu, ikincisi portakallı haşhaşlı ve üçüncüsü de ekşi elmalı olanı. İlk ikisi kocam tarafından çok seviliyor, ancak kendisi diyette olduğundan yapamıyorum. Elmalıyı o yemediğine ve ben de diyette olmadığıma göre "en iyisi benim ekşi elmalı keki yapayım" dedim. Yanına da iyi cins bir kahve yapın. Benim tercihim taze çekilmiş kahve çekirdeğinden moka potta yapılmış olanı.

Şimdiden afiyet olsun :)

** Aynı reçeteyi şeftali ile de yapmıştım, yazın şeftali ve kayısı ile yapıyorum yaz dışındaki mevsimlerde ekşi elma ;)

Malzemeler:
* Oda sıcaklığında 85 gr tereyağ
*150 gr şeker + biraz da elmaların üzerine serpmek için.
*1 yumurta
*150 gr süt ( oda sıcaklığında)
*225 gr un
*1/2 çay kaşığı tarçın
*çay kaşığı ucu ile muskat rendesi
*1 çimdik tuz
*kabartma tozu
*şekerli vanilin
*1 adet yeşil ekşi elma

Hazırlanışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Kek kalıbının tabanına yağlı kağıt konur ve yanları yağlanır. Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır. 1 yumurta ilave edilir ve çırpma işlemine devam edilir. Ayrı bir kaba un elenir, tuz, tarçın, muskat, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Sütün yarısı ve unlu karışımın yarısı yumurtalı karışıma eklenir ve çırpılır. Kalan süt ve unlu karışım ilave edilir ve az çırpılır. En son spatula yardımı ile hamur homojen kıvama getirilir. Kek harcı kalıba dökülür. 1 adet yeşil elma ay şeklinde doğranır. Kabukları üstte gelecek şekilde harcın üzerine yerleştirilir. Fazla batmasına izin vermeyin. Zaten kek kabardıkça aşağıda kalacaklar. Son olarak toz şeker elmaların üzerine serpiştirilir ve fırına verilir. Benim fırınımda 45dk da pişti. Kürdan testini yapmayı atlamayın lütfen.

Kisses & Love,
Aybik

Yorumlar

Popüler Yayınlar