Kakaolu Kek Tarifi ( bizim evin meşhur keki)
Lina okula başlayalı henüz üç hafta oldu ama virüsleri kaptı bile. Evde hasta bir cücük var. Dolayısı ile bu pazar evdeyiz. Geç kahvaltı ve atlanan öğle yemeği sonrası akşam üstü yaklaşırken 5 dk da kardım harcı. Pişen keki ters çevirip servis tabağına koyup içeriye gidip gelene kadar da 2 dilimi yenmişti bile. Boşuna bizim evin meşhur keki demiyorum. Fırına attıktan 40 dk sonra demlenmiş çayımızla beraber anne keki hazırdı. Lina'cım da keki görür görmez kendine geldi. O da bir bardak süt ile yedi.
Dört kolay ipucu ile evin demirbaşı olacak bir kek için yapmanız gerekenler: Fırını önceden ısıtın, yumurta ve şekeri kabarana kadar en az 7-8 dk yüksek devirde çırpın, un ekledikten sonra mikser kullanmayı bırakın hamur homojen kıvama gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın sadece, unu kabartma tozu ve vanilya ile beraber eleyin.
Hazırsak buyrun başlayalım!
Malzemeler:
3 yumurta (mümkünse oda sıcaklığında)
1 su b toz şeker
1/2 su b sıvı yağ
1/2 su b süt
1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafı ile - mümkünse traş rende kullanın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 + 1/2 su b. un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın, kek kalıbını yağlayın.
Yumurtaları ve şekeri kabarana kadar mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpma işlemine devam edin. Limon kabuklarını ilave edin. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Bu aşamadan sonra mikseri kullanmanıza gerek yok. Elenmiş unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile katlama yaparmış gibi alttan üstehomojen kıvama gelene kadar karıştırın. Kek harcının büyük bölümünü yağladığınız kaba boşaltın. Kalan harca kakao karıştırın. Kakaolu harcı kaşık yardımı ile kalıptaki beyaz harca ekleyin. Bıçağın ucu ile desenler yapın. Son işlem olarak kek harcında hava kalmaması için kalıbı tezgaha bir kaç kez vurun. Fırına koyduğunuz kekinizi en az 40-45 dk pişirin. Kürdan testini unutmayın.

Sevgiyle, afiyetle,
Kisses & Love,
Aybik
Dört kolay ipucu ile evin demirbaşı olacak bir kek için yapmanız gerekenler: Fırını önceden ısıtın, yumurta ve şekeri kabarana kadar en az 7-8 dk yüksek devirde çırpın, un ekledikten sonra mikser kullanmayı bırakın hamur homojen kıvama gelene kadar spatula yardımı ile karıştırın sadece, unu kabartma tozu ve vanilya ile beraber eleyin.
Hazırsak buyrun başlayalım!
Malzemeler:
3 yumurta (mümkünse oda sıcaklığında)
1 su b toz şeker
1/2 su b sıvı yağ
1/2 su b süt
1 limon kabuğu rendesi ( rendenin ince tarafı ile - mümkünse traş rende kullanın)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 + 1/2 su b. un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
Hazırlanışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayın, kek kalıbını yağlayın.
Yumurtaları ve şekeri kabarana kadar mikserin yüksek devrinde kabarana kadar çırpın. Sıvıyağ ve süt ekleyip çırpma işlemine devam edin. Limon kabuklarını ilave edin. Ayrı bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu eleyin. Bu aşamadan sonra mikseri kullanmanıza gerek yok. Elenmiş unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ve spatula yardımı ile katlama yaparmış gibi alttan üstehomojen kıvama gelene kadar karıştırın. Kek harcının büyük bölümünü yağladığınız kaba boşaltın. Kalan harca kakao karıştırın. Kakaolu harcı kaşık yardımı ile kalıptaki beyaz harca ekleyin. Bıçağın ucu ile desenler yapın. Son işlem olarak kek harcında hava kalmaması için kalıbı tezgaha bir kaç kez vurun. Fırına koyduğunuz kekinizi en az 40-45 dk pişirin. Kürdan testini unutmayın.
Sevgiyle, afiyetle,
Kisses & Love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder