Bademli & Haşhaşlı & Limonlu Muffin Tarifi

Sadede gelecek olursam; bademli, haşhaşlı ve limonlu muffini iş seyehatine çıkan kocam için dün pişirdim. Limonlu keki sadece limonlu yiyen adam şimdi badem ve haşhaş ile oldukça barışık. hatta öyle ki dün akşam kendisini parmaklarını yerken yakaladım :))
Malzemeler:
1 yumurta ( büyük boy - hafif çırpılmış)
5 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)
1/4 çay bardağı zeytinyağı
3/3 çay bardağı süt
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı haşhaş
1 su bardağı un
1/2 su bardağı rondodan geçirilmiş hafif dişe gelecek kıvamda çiğ badem
1 paket şekerli vanilin ya da 1 vanilya çubuğunun taneleri
1 paket kabaratma tozu
Yapılışı:
Fırın 180 dereceye ayarlanır. Bir kapta sızı malzemeler karıştırılır. Çırpılmış yumurta, erimiş tereyağ, sıvıyağ, süt, limon suyu, limon kabuğu rendesi ve haşhaş. İşte tam bu anda tü malzemeler bir araya gelince burnuma gelen kokuya bayılıyorum. Başka bir kapta ise (bu kap biraz daha büyük olursa daha iyi olur) unlu malzemeler karıştırılır. Un, badem unu, vanilya ve kabartma tozu konur. Hamurun ortası açılır, sıvı karışım yavaş yavaş unlu karışıma ilave edilir ve bir spatula yardımı ile homojen kıvama gelene kadar karıştırılır. Muffin kaplarının 3/4 ü dolana kadar muffin hamurundan konur. Yaklaşık 20 dk kadar pişirilir.
Kisses & love,
Aybik
Yorumlar
Yorum Gönder