CREMA DI FRAGOLA TARİFİ

Tarifin kendisi bir mascarpone kreması aslına. Biraz çilek ve kakao ile süsleyince ismi de pek afilli oluyor :) Pişirmeden hazırlanıyor olması ve az malzemesi avantajı. Mascarpone peynirinin zor bulunuyor olması ve fiyatının yukarıda olması da tarifin dezavantajı. Ağır ve doyurucu bir menü sonrası son derece hafif olan bir tatlı. Çikolata soslu, ıslak kek kıvamında bir tatlı yerine tercihinizi bundan yana kullanın derim. Sunumu için farklı süsleme ve servis yöntemlerine de el veriyor olması aynı tatlıyı pek çok farklı şekilde sunmanıza olanak veriyor.

İtalyanlar peynir ile envai çeşit tatlı yapıyorlar, öyle ki "bu daha önce neden benim aklıma gelmedi" diyorum çoğu zaman. İşte bu da öyle bir şey. Tabii ki kedime göre bazı oynamalar yaptım. Jelatin kullanmıyorum. Çilekle beraber bazen linanın bisküvilerini rondodan geçirip erimiş tereyağ ile karıştırıp kupların altına koyuyorum. Bazen de kup yerine kare fırın kabına koyuyorum kremayı. Bu sefer de  bir kat kedili dili bir kat peynir kremasını toplamda iki kat olacak şekilde dizip en son kakao serpiştiriyorum. Bu sefer de bizim evin favori tiramisusu oluyor. Kedi dillerini pek tabii kahveye batırıyorum. Mevsimlerden yazsa, yine kuplara koyduğum peynir kreması üzerine bu sefer de biraz şeker ve su ile pişirdiğim şeftalileri yerleştiriyorum. Ne demişler; hayalgücü bedava :)

Malzemeler:
2 yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış)
250 gr mascarpone peyniri
3 y.k şeker
1 vanilya çubuğu ya da 1 paket şekerli vanilin
çilek
kakao
bitter çikolata

Hazırlanışı:
bir kapta yumurtanın beyazları kar gibi olana kadar çırpılır. Diğer kapta peynir, şeker ve vanilya çırpılır. Her iki karışım katlayarak (spatula ile) homojen kıvama gelene kadar karıştırılır.
Kupların dibine ince dilimlenen çilekler yerleştirilir. Peynir kreması konur. Üzerine kakao serpilir. Son olarak rende çikolata ile süslenir. Buzlabında en az 3-4 saat dinlendirin. Dinlendikçe katılaşacak ve muhallebi kıvamını alacaktır.

Sevgiyle,
Afiyetle,

Kisses & Love,
Aybik



Yorumlar

Popüler Yayınlar