Yulaflı Kurabiye Tarifi
Lina hamurla oynamaya bayılıyor. Kurabiye hamurundan bir parça da ona veriyorum, kendi oyun hamuru kalıpları ile kesiyor, kestiklerini tekrar birleştiriyor, yuvarlıyor, yeniden kesiyor derken ben tüm hamuru kendi kalıplarımla kesmiş ve yağlı kağıdın üzerine koymuş oluyorum bile. En keyifli anne-kız aktivitelerimizden birini başarıyla gerçekleştirmiş oluyoruz böylelikle. Tek sorun dağılan mutfağı temizlemek oluyor 🙃
Çocuğunuza da gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz bir tarif. İçinde birden fazla lezzet var ağzınıza gelen, yulaf unu ve tereyağ kıtırlık verirken, hindistan cevizi ve badem unundan aromalar da aynı anda damağınıza gelecek 👍🏻.
O zaman hemen malzemeleri sıralayın:
- 90gr yulaf unu (yulaf rondoda dırt dırt - ya da aynı ölçüde kepek)
-150gr un
-40gr badem unu (badem rondoda dırt dırt)
-200gr toz şeker
-125gr tereyağ (oda sıcaklığında)
-45gr hindistan cevizi
-1/2 vanilya çubuğu tanesi ya da 1/2 paket toz vanilya
-1/2 su bardağı soğuk süt
Tereyağ ve süt hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Tereyağ ekleyin ve parmak uçlarınızla yedirin, ıslak kum kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Aynı işlemi tezgah üstü miskerin pedal aparatı ile de yapabilirsiniz. Son olarak 1/2 su bardağı sütü ilave edin ve hamuru toplayın. Toplanan hamuru dilerseniz iki kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyun, dilerseniz elinle şekil verin ya da benim gibi merdane ile açıp kalıplarla kesebilirsiniz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 12-14dk kadar pişirin. Fırından aldığınızda sıcakken halen yumuşak olacaklar 10dk kadar beklerseniz sertleşip kıtır olacaklarını göreceksiniz.
Kisses & Love,
Aybik
🍪🌼🍃
Yorumlar
Yorum Gönder